Šihan NENAD BLAGOJEVIĆ, Ju Jutsu majstor VII Dan, majstor ratnog i šaolinskog iskustva, majstor prve generacije Kyokushinjutsu stila, predsednik „Kyokushinjutsu saveza Srbije“.

Nenad Blagojevic

Nenad je rođen 08.09.1972. godine u Beogradu, gde je stekao osnovno, srednje i akademsko obrazovanje. Dalekoistočnim borilačkim veštinama počeo je da se bavi 1996. godine u Kyokushinjutsu timu koji su u MUP-u Srbije  vodili majstori Filipović i Risteski. Godine 1997. bio je u grupi sa kojom je formiran Kyokushinjutsu klub “Beograd”. U medjuvremenu položio je za žuti, oranž, zeleni i plavi pojas veštine Ju Jutsu.

Od 1998. godine priključuje se specijalnom policijskom sastvu – JSO, sa kojim je dejstvovao u antiterorističkim akcijama i u odbrani zemlje protiv NATO agresije 1999. godine. Krajem 99-te intenzivira angažovanje u Kyokushinjutsu klubu “Beograd”  gde polaže za majstorskog kandidata – braon pojas I Kyu i postaje asistent instruktora. Majstorirao je 2001. godine. (Prilog br. 1)


Prilog br. 1 – Nenad Blagojević – Tameshiwari

Redovno je nastupao kao noseći majstor egzibicionog Kyokushinjutsu tima na brojnim borilačkim smotrama i manifestacijama i bio je član instuktorskog sastava koji je 2003. godine osnovao Kyokushinjutsu klub „Art“. Za II Dan Ju Jutsu položio je 2005. godine, (Prilog br. 2) a godinu dana kasnije vanredno je promovisan u senseja – majstora III Dana. (Prilog br. 3)


Prilog br. 2 – Nenad Blagojević – Randori

Tokom 2008. godine boravio je na specijalističkoj borilačkoj obuci u kineskom budističkom manastiru Šaolin, gde je izučavao koncept „tvrdog“ Ći Kung-a (tehnika razbijanja cigle ručnim udarcem, lomljenje koplja grkljnom), kao i tradicionalni kineski sistem samoodbrane – Ćin Na. Pred komisijom koju je u Šaolinu formirao majstor Filipović tada je položio za IV Dan. (Prilog br. 4 )


Prilog br. 3 – Nenad Blagojević – Tameshiwari kata

Nenadovo dalje angažovanje na afirmaciji veštine  Kyokushinjutsu odvijalo se u organizacionom pravcu, što je rezultiralo 2011. godine registracijom stilske asocijacije  “Kyokushinjutsu savez Srbije”. Od tada preuzima na sebe obavezu daljeg širenja i afirmacije stila. Između ostalog, mada stil nije primarno koncipiran kao sportsko-takmičarska disciplina, na Nenadovu inicijativu Kyokushinjutsu borci počinju redovno da nastupaju na takmičenjima u borbama sa pravilima punog kontakta na kojima osvajaju medalje i šampionske titule.

Nesa_Shaolin2   Nesa_Shaolin1
Prilog br. 4 – Nenad Blagojević – Šaolin manastir

U međuvremenu, svoje borilačko usavršavanje usmerio je u pravcu izučavanja oružanih formi samoodbrane opredelivši se za Shuriken Jutsu. Posle dvogodišnjih priprema, na seminaru borbenih formi šurikena, koji je pohađao u Kini septembra 2016. godine, položio je za majstora ovog oružja i V Dan budo veštine Ju Jutsu, čime je stekao najvišu instruktorsku titulu – šihan. (Prilog br. 5)


Prilog br. 5 – Nenad Blagojević – Borbene tehnike Shuriken Jutsu

Na Savetu majstora Kyokushinjutsu, 2016. godine, Nenad je prepustio funkciju predsednika Kyokushinjutsu  saveza Srbije starijem majstoru Risteskom, da bi se maksimalno posvetio stvaranju nove generacije Kyokushinjutsu majstora u svom klubu „Art“, inače osnovnoj bazi za širenje pomenutog Ju Jutsu stila. Koliko je Nenadovo angažovanje bilo delotvorno dokazuje činjenica konstatovana na pripremama za Savet majstora 2017. godine: dve trećine od ukupnog broja akativnih majstora Kyokushinjutsu stila sa kojima je okončana druga dekada tog stila su Nenadovi učenici.

Na Savetu majstora Kyokushinjutsu, 2019. godine, Nenad Blagojević je, zbog zasluga za razvoj ovog stila, promovisan u Ju Jutsu majstora VII Dan. Na istom Savetu majstora, u okviru prestruktuiranja vodećeg sastava Kyokushinjutsu, Nenad je ponovo preuzeo funkciju predsednika “Kyokushinjutsu saveza Srbije”.

Što se tiče vanborilačke sfere, Nenad Blagojević je magistar ekonomije. Duži niz godina obavljao je rukovodeće dužnosti u nekoliko beogradskih firmi. Društveno je aktivan u nekoliko srpskih patriotskih organizacija. Oženjen je, otac troje dece. Ima kćerke Andjelu i Milicu, i sina Mišu dvostrukog majstora borilačkih veština. Miša je majstor u Shoto Kan karate stilu i Ju Jutsu stilu Kyokushinjutsu.