Dokaj MILOŠ STOJANOVIĆ, Ju Jutsu majstor III Dan, Judo majstor I Dan, majstor prve generacije Kyokushinjutsu stila, majstor šaolinskog iskustva.

MilossStojanović je rodjen je 30. 12. 1983. godine u Splitu. Srednje i akademsko obrazovanje stekao je u Beogradu. Borilačkim veštinama počeo je da se bavi 1998. godine u beogradskom Judo klubu “Bezbednost”. Stilu Kyokushinjutsu pristupio je 2000. godine i od tada paralelno usavršava Judo i Ju jutsu. U redovnoj proceduri položio je za sva niža i viša učenička zvanja, a majstor Kyokushinjutsu postao  je 2006. godine (Prilog br. 1).  Dve godine kasnije položio je i za majstora Judo-a.

 

 Prilog br. 1 – Miloš Stojanović – odbrana od nenaoružanog napadača

Majstor II Dana Ju Jutsu stila Kyokushinjutsu postao je 2011. godine. Inače, osim praktičnog usavršavanja bavi se i teoretskim radovima na temu borilačkih veština (Prilog br. 2 – Principi džudoa kao metod obrazovanja). Za Ju Jutsu majstora nivoa III Dana, položio je u redovnoj proceduri 2015. godine (Prilog br. 3 i Prilog br. 4).

 

Prilog br. 3 – Miloš Stojanović – Bo dori tehnike

 

Prilog br. 4 – Miloš Stojanović – Tameshivari geri kata

Tokom oktobra 2018. godine, Stojanović je bio u sastavu borbenog tima koji je boravio u Kini, na usavršavanju u vodećem šaolinskom Tagou Institutu za tradicionalne kineske borilačke veštine (Prilog br. 5). Tu je, pod vođstvom šaolinskih instruktora pohađao specijalističku obuku „sanda“ borenja po pravilima punog borbenog kontakta. (Prilog br. 6).
Milos u Shaolinu

Prilog br. 5 – Miloš Stojanović – tokom boravka u Tagou Institutu u Šaolinu

 

Prilog br. 6 – Miloš Stojanović – deo treninga tokom boravka u Tagou Institutu u Šaolinu

Što se tiče vanborilačke sfere Miloš Stojanović je magistar organizacionih nauka, zaposlen na poziciji Izvršnog direktora kompanije Beatronic Supply doo, specijalizovane za međunarodnu trgovinu naoružanjem i vojnom opremom.