Sensei GORAN TANACKOVIĆ, Ju Jutsu majstor – instruktor III Dan, majstor druge generacije Kyokushinjutsu stila, majstor šaolinskog iskustva, glavni instruktor u klubu „Kyokushinjutsu Art“.

Goran Tanackovic

Goran spada u srednju generaciju majstora stila. Rođen je 09.10.1986. godine u Valjevu. Borilačkim veštinama počeo je da se bavi 2008. godine u klubu “ Kyokushinjutsu Art”. U redovnoj proceduri položio je za sva niža i viša učenička zvanja, a  Ju Jutsu majstor  postao  je 2013. godine. Od sticanja majstorstva iskazao je sklonost ka trenerskom radu i ubrzo postao instruktor, ali je u međuvremenu zbog poslovnih obaveza odustao od trenerskog rada. Tokom 2016. godine, u redovnoj proceduri položio je za II Dan budo veštine Ju Jutsu stila Kyokushinjutsu. (Prilog br. 1)


Prilog br. 1 – Goran Tanacković – Tanto dori

Tokom oktobra 2018. godine, Tanacković je boravio u Kini, na usavršavanju u vodećem šaolinskom Tagou Institutu za tradicionalne kineske borilačke veštine. Tu je, pod vođstvom šaolinskih instruktora pohađao specijalističku obuku “sanda” borenja po pravilima punog kontakta. (Prilog br. 2).


Prilog br. 2 – Goran Tanacković

Na seminaru Jo Dori-Bo Dori u oktobru 2018. godine, Tanacković je položio tehnički deo ispita za III Dan. Na majstorskom seminaru koji je održan jula meseca 2019. godine u Kini, ostrvo Chong Ming, uspešno je odradio temeshiwari testove i borbeni program za taj nivo i polozio za III Dan Kyokushinjutsu. U okviru borbenog dela ispita eksperimentalno je, umesto suprotstavljanja napadaču naoružanom dugom motkom, radio borbe sa protivnikom koji je kao napadno sredstvo koristio kafansku stolicu. (Prilog br.3 – Prilog br.4 – Prilog br. 5).


Prilog br. 3 – Goran Tanacković – Bo dori

 


Prilog br. 4 – Goran Tanacković – Jo dori / Bo dori randori

 


Prilog br. 5 – Goran Tanacković – Tameshiwari kate po programu za III Dan Kyokushinjutsu

 

Sezone 2020-te, Tanacković je reaktivirao svoj instruktorski status i postao prvi asistent instruktora u klubu „Art“. Na savetu majstora za 2023. godinu, posle prelaska senseja Bzenića u kategoriju privilegovanih majstora, Tanacković je postavljen na poziciju glavnog instruktora u klubu „Kyokushinjutsu Art“.

U vanborilačkoj sferi Goran Tanacković je lekar, zaposlen u jednoj beogradskoj firmi kao konsultant za testiranje i nabavku sofisticirane medicinske opreme. Oženjen je i ima dve ćerke Lenku i Taru.