Sensej NENAD BZENIĆ, Ju Jutsu majstor – instruktor III Dan, majstor ratnog iskustva, majstor prve generacije Kyokushinjutsu stila,  glavni instruktor kluba „Kyokushinjutsu kluba Art“.

Bzena

Bzenić je rođen 26.04.1963. godine u Beogradu. Jedan je od retkih majstora iz prve generacije sledbenika Kyokushinjutsu stila koji se i dalje aktivno bavi veštinom.

Kao ratni veteran iz devedesetih, dobro je poznavao majstora Filipovića i njegove učenike, pa se 1996. godine priključio Ju Jutsu timu koji je obučavao instruktor Risteski i bio jedan od osnivača Kyokushinjutsu kluba “Beograd”. Mada je zbog ratnih povreda i povremenih pauza u treniranju usporeno napredovao, Bzenićeva upornost i izdržljivost doveli su ga do borilačkog majstorstva. (Prilog br. 1).

Nenad Bzenic - prilog 1.

Prilog br. 1

U redovnoj proceduri prošao je sva niža i viša učenička zvanja, a  za I Dan u stilu  Kyokushinjutsu položio  je 2004. godine. Na savetu majstora Kyokushinjutsu za 2015. godinu promovisan je u status instruktora. Te iste, 2015. godine, položio je za Ju Jutsu majstora II Dana (Prilog br. 2).

Prilog br. 2

Posle dve godine stažiranja u statusu majstora II Dana, 2016. godine, na redovnom tehničkom seminaru Jo Dori – Bo dori, Bzenić je položio tehnički deo ispita za III Dan. Sledeće 2017. godine, položio je borbeni deo ispita (Prilog br. 3 – Prilog br. 4), a na velikom majstorskom seminaru u Kini, održanom na ostrvu Henag Sha, položio je tameshiwari test za III Dan i postao sensej Kyokushinjutsu stila.

Prilog br. 3

Prilog br. 4

Na Savetu majstora Kyokushinjutu, oktobra 2019. godine, Bzenic je postavljen na poziciju glavnog instruktora kluba “Kyokushinjutsu Art”.

Što se tiče vanborilačke sfere Nenad Bzenić je zaposlen u jednoj beogradskoj špediterskoj firmi. Oženjen je i ima kćerku Dunju i sina Marka koji se aktivno bavi borilačkim veštinama Taekwondo i Kravmaga.