Sensei Dubravko Popović, Ju Jutsu majstor IV Dan, majstor Goju Ryu Karate stila II Dan, iz prve generacije Kyokushinjutsu majstora.

Dubravko je rođen 19.07.1959. godine u Beranama. Srednje i visoko obrazovanje stekao je u Beogradu. Od rane mladosti bavio se dalekoistočnim borilačkim veštinama usavršavajući  Karate veštinu u Goju Ryu stilu. Osamdesetih godina prošlog veka položio je za Karate majstora I i II Dana. Spada u prvu generaciju jugoslovenskih majstora koji su se takmičili po pravilima “full contact” borenje, sa osvojenim šampionskim titulama.

Od 2000. godine, kada ga je majstor Filipović pozvao da se priključi treninzima “Beogradskog  instituta za izučavanje šaolinskin borilačkih veština” počinje da usavršava kineski Kung Fu. Bio je respektivan “fajter” vrhunskih tehničkih kapaciteta. (Prilog br. 1).

Prilog1

Prilog br. 1 – Dubravko Popović

Posle gašenja beogradskog šaolinskog institute, 2003. godine, Dubravko prelazi u Kyokushinjutsu klub “Beograd” i nadalje se posvećuje izučavanju tog Ju Jutsu stila. Za dvostrukog Ju Jutsu majstora I Dana položio 2004. godine. (Prilog br. 2)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prilog br. 2 – Dubravko Popović

Tokom 2016. godine, Dubravko je potvrdio dvostruko majstorstvo II Dana u Ju Jutsu veštini, a zatim u redovnoj proceduri položio za III Dan Kyokushinjutsu stila (Prilog br. 3). Na Savetu majstora Kyokushinjutsu, 2016. godine, dodeljena mu je instruktorska titula – sensej, sa zaduženjem formiranja i vođenja novog kluba ove veštine. Taj novi klub, „Kyokushinjutsu Ronin“, počeo je sa radom 2017. godine, a zvanično je registrovan u septembru 2018. godine.


Prilog br. 3 – Dubravko Popović – Bo dori – randori

Na Savetu majstora Kyokushinjutsu, oktobra 2019. godine, posle dve godine stažiranja na nivou III Dan, kao stari Karate majstor koji je prošao sve seminare ofanzivnog programa Kyokushinjutsu, Dubravko je promovisan u Ju Jutsu majstora IV Dan.

Krajem 2021. godine, na preporuku šihana Filipovića, Dubravko je u 63-oj godini života odlučio da iskoristi mogućnost prelaska u kategoriju starih privilegovanih majstora, uz pravo da majstorstvo održava kako hoće i koliko može, sa akcentom na usavršavanje oružanih formi veštine.

Što se tiče vanborilačke sfere, Dubravko Popović je ekonomista, vlasnik internacionalne privatne kompanije sa sedištem u Beogradu, čiji je fokus zaštita životne sredine. Oženjen je i ima kćerke Aleksandru, Anastasiju i Kseniju, kao i unuka Aleksandra i unuku Kalinu.